Provo Temple Plaza

MGB+A was asked by the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints to redesign the front plaza of the Provo Temple to boost its appeal and usability for visitors. The client had a vision to make the area in front of the temple a chosen photo spot for weddings and other special occasions. In studying the site, MGB+A recommended relocating the automobile drop-off to the side of the plaza rather than up against the building to create a continuous plaza connecting the temple to the grounds.  The remodeled project includes a new reflecting pool/fountain, water walls, plaza spaces, updated landscaping and a wonderful connection between the temple and the grounds. MGB+A created 3-D models and photo-realistic simulations to give the client a better impression of the final result and shape the final design. MGB+A worked with the LDS Church Architects, Temple Presidency and Allstate Construction, a design-build contractor, to meet all of the design requirements and stay within the established budget.  

Provo Temple
Provo Temple
Provo Temple Plaza
Provo Temple Plaza
Provo Temple Plaza
Provo Temple Plaza
Provo Temple Plaza
Provo Temple Plaza
Provo Temple
Provo Temple
View/Hide Other Landscape Architecture Projects